Zing met ons mee!

Najaar 2017.

Een nieuwe start, een nieuw hoofdstuk wordt geschreven.  

Die Cierlycke Con Anima en Die Cierlycke Con Affetto worden boven de doopvont gehouden.

Die Cierlycke wil mensen samenbrengen die plezier scheppen in het samen musiceren.  

De focus van de werking van een koor als Die Cierlycke ligt in de verbondenheid en de bezieling van haar leden via het samen zingen, in het vinden van een harmonisch geheel en een eigen patin.  Die bezieling mag uiteindelijk ook wat ambitie uitstralen: de ervaring dat het wekelijks samenkomen, samen zingen ook resulteert in de creatie van belangrijke werken.

 

Die Cierlycke Con Anima richt zich tot enthousiaste koorleden die de lat wat hoger willen leggen, die willen gaan voor het stevigere werk.

Een goed muzikaal gehoor, een stevig geheugen voor muziek, snel leren, stemvastheid en gevoel voor meerstemmigheid is zeker een pluspunt. We verwachten geen 'prima vista' notenkennis, maar een beetje gevoel bij de notenbalk helpt altijd.

Die Cierlycke Con Affetto nodigt iedereen uit die houdt van samen musiceren.  In Con Affetto ligt het accent op het genieten van samen te kunnen zingen, om als één koor telkens weer op zoek te gaan naar die prachtige harmonie die de klank van een koor kenmerkt.  Bij Con Affetto zetten we de deur wagenwijd open voor een brede groep mensen, zonder specifieke vereisten, zonder stemtesten.  U houdt van samen zingen? Dan bent u welkom bij Con Affetto.

Het Koninklijk gemengd zangkoor Die Cierlycke doet een grote inspanning om voor beide koren een mooie toekomst te verzekeren.  Dat kunnen we niet alleen.  Zingt u graag, aarzel niet.  U kan ons project mee doen uitgroeien tot een succes.

Wat biedt Die Cierlycke u aan?

Als bestuur van Die Cierlycke vinden wij het erg belangrijk te kunnen samenwerken met een gedreven en professionele dirigent, iemand die zijn ambities vertaalt naar enthousiasme, iemand die ons elke week weer meeneemt in een boeiend leerproces.   Onder 'Huidige dirigent' kan u Willem Ceuleers beter leren kennen. 

Een gedreven bestuur slaagt er telkens weer in om van elk concert een feest te maken, door een sterke organisatie, een goede marketing, een groot enthousiasme en met veel aandacht voor onze koorleden.

Onze koorleden zijn voor alle kooractiviteiten verzekerd.

 

Wat verwacht Die Cierlycke van u?

Aanwezig zijn op de wekelijkse repetities is een must, daarnaast kunnen extra inspanningen voor een concert verwacht worden.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw partituren.  Die Cierlycke verzorgt de aankoop, maar u bent eigenaar.

Bij uitvoeringen verwachten wij dat u de gevraagde aangepaste kledij respecteert. 

Het  jaarlijks lidgeld bedraagt 35 euro (éénmalig, ook al zingt u in beide koren).

Wij voorzien een jaarlijkse provisie voor de aankoop van partituren per koorlid van 15 euro.  

 

© 2017 by Die Cierlycke. Proudly created with Wix.com