Op weg naar een gedurfde toekomst

Koninklijk gemengd zangkoor Die Cierlycke uit Mortsel, 65 jaar jong en op weg naar een nieuwe toekomst.

 

Het lijkt een droom voor elke vereniging,  een nieuwe kaap genomen, een lustrumconcert georganiseerd en feest gevierd.  Na 65 jaar mag je ook oprecht fier zijn.  Die Cierlycke schitterde in een tot twee maal toe uitverkochte St.-Benedictuskerk te Mortsel met het jubileumconcert ‘Muziek rond Kerstmis’.  Daarbij kon het 75 leden tellende koor rekenen op de professionele begeleiding van ensemble A en de sopraan Sarah Van Mol.  Tom Johnson, nu bijna 6 jaar de vaste dirigent, had de algemene leiding.

 

Maar 65 jaar bestaan is niet alleen feestvieren.  Het is een keerpunt.  Het is durven vooruit kijken en beslissen hoe je doorgaat.  We beseffen ten volle dat een koor, naast het muzikale werk, ook  een bijzondere sociale functie vervult.  Vooruit kijken, nieuwe leden aantrekken en alle bestaande leden muziekbeleving blijven aanbieden is dan ook de grote uitdaging.  Toch willen we die uitdaging aangaan.

 

Die Cierlycke wil dan ook uitbreiden in twee richtingen: enerzijds naar een koor voor het stevigere werk en anderzijds naar een koor waar mensen met een lange koorervaring, maar met een wat ouder wordende stem, blijvend kunnen samenkomen om zingend muziek te beleven.

Die Cierlycke Con Anima (het stevigere werk) en Die Cierlycke Con Affetto (de doorzetters) worden de nieuwe uithangborden.

 

We hebben een aantal belangrijke spelregels geformuleerd. 

We willen ALLE koorleden een naar verwachting kwalitatieve vorm van muziekbeoefening aanbieden en de ambities hoog houden.   We verwachten dus dat beide koren een succesvolle groei tegemoet gaan.

Verder blijven we één koorfamilie.  Concreet willen we jaarlijks 1 concert organiseren waar beide koren hun steentje kunnen bijdragen. 

Het Koninklijk gemengd zangkoor Die Cierlycke

één koorfamilie,

twee koren,

Con Anima

Con Affetto

© 2017 by Die Cierlycke. Proudly created with Wix.com