Die Cierlycke Con Anima

Het Koninklijk gemengd zangkoor Die Cierlycke uit Mortsel vierde in 2016 zijn 65 jarig bestaan. 

 

De focus van de werking van een koor als Die Cierlycke ligt in de verbondenheid en de bezieling van haar leden via het samen zingen, in het vinden van een harmonisch geheel en een eigen patin.  Die bezieling mag uiteindelijk ook wat ambitie uitstralen: de ervaring dat het wekelijks samenkomen, samen zingen ook resulteert in de creatie van belangrijke werken.

 

Vandaar dat een Jubileumjaar meer is dan alleen feestvieren.  Het is een keerpunt.  Het is durven vooruit kijken en beslissen hoe je doorgaat.   Om belangrijke werken te kunnen brengen, om daarbij een samenwerking met professionele muzikanten of muziekensembles te kunnen blijven aangaan moest Die Cierlycke duidelijke keuzes maken.

 

Die Cierlycke wil dan ook uitbreiden in twee richtingen: enerzijds naar een koor voor het stevigere werk en anderzijds naar een koor waar mensen met een lange koorervaring, maar met een wat ouder wordende stem, blijvend kunnen samenkomen om zingend muziek te beleven.

 

Die Cierlycke Con Anima richt zich tot enthousiaste koorleden die de lat wat hoger willen leggen, die willen gaan voor het stevigere werk.  Waar de snelheid van aanleren en de moeilijkheidsgraad van het werk meer een aangename uitdaging is dan hard labeur. 

Een goed muzikaal gehoor, een stevig geheugen voor muziek, snel leren, stemvastheid en gevoel voor meerstemmigheid is zeker een pluspunt. We verwachten helemaal geen 'prima vista' notenkennis, maar een beetje gevoel bij de notenbalk helpt altijd.

Die Cierlycke Con Anima repeteert wekelijks op maandag van 20.00 tot 22.00 uur.

© 2017 by Die Cierlycke. Proudly created with Wix.com